Knutselen in de herfst(vakantie) - 5 tips!

Knutselen in de herfst(vakantie) - 5 tips!

Herfst! Ik hou ervan! Misschien is de herfst zelfs wel mijn favoriete seizoen…

Okee, lekker lang buiten zitten op een zwoele zomeravond is zeker fijn. Maar als de herfst er dan toch aankomt geeft het mij ook weer ruimte om lekker creatief bezig te gaan.

Als ik de paarse gloed van de bloeiende hei bij mij om de hoek zie weet ik dat de herfst in aantocht is. De mooiste kleuren die de natuur maar kan bedenken zijn er dan opeens. Al die verschillende tinten groen, geel, bruin, rood, daar krijg ik altijd heel veel inspiratie van.

En zonder dat je het doorhebt zijn de dagen opeens korter, het is vroeg donker. Wat is er dan lekkerder om te cocoonen? Dikke sokken aan, grote mokken met warme chocomelk en gezellig met z’n allen aan de grote keukentafel de tijd doorbrengen. Door de laagstaande herfstzon veranderen ook de kleuren in huis. En waarom zouden we de herfst niet een handje helpen om ook binnen zijn warme kleuren te gebruiken?

We gaan massaal op pad om kastanjes te rapen, nemen dat megagrote blad mee naar huis en zetten met plezier die mooie tak met besjes in een vaas.

En als we ons dreigen te gaan vervelen omdat het buiten guur is wat is er dan heerlijker om aan de slag te gaan met fijne herfstknutsels. We kennen allemaal wel de spinnetjes van kastanjes, de befaamde egeltjes van klei of het blaadjes ‘spatten’ met verf.

Maar hoe maak je nou wat meer volwassen decoraties voor de herfst? 
Zie daar, mijn top 5 tips voor de herfst!

1. Met het maken van dit bruine vosje zal je al heel wat uren zoet zijn. Maak als hij klaar is een gezellig hoekje met bijvoorbeeld een mooie sjaal, pompoen en herfsttakken.  

Pompoenen plukken

2. Misschien wat voor de hand liggend, maar pompoenen horen wat mij betreft wel echt bij de herfst. Je kunt ze tegenwoordig eigenlijk overal wel kopen. Maar ga ook eens op zoek naar een boer in de buurt die pompoenen kweekt. Vaak kun je daar je eigen pompoenen plukken. Het leukste is dat je dan zelf de perfecte maten, vormen en kleuren kunt uitkiezen! Vergeet niet er minimaal eentje mee te nemen om uit te hollen. Je zult zien dat omdat je hem zelf met zorg hebt uitgezocht het extra leuk is om 'm voor de deur te zetten of op je herfsttafel met een lichtje er in.

3D Papieren dierenkop Hert Trophy

3. De herfst is ook de tijd van het wild. Maar ja, een hertenkop aan de muur als bewijs van een goede jacht, hm, tja, kan… Heel wat meer plezier zal je beleven aan het maken van de papercraft Deer Head. Niet de meeste eenvoudige 3D kit, maar reken maar dat je heel wat complimenten zult krijgen zodra je 'm aan de muur hebt hangen.

4. In de herfst is de natuur een goede leverancier van fijne materialen. Verzamel tijdens een wandeling dennenappels en mooie gekleurde blaadjes. Verf de dennenappels in herfsttinten en leg ze op een mooie schaal.

5. Lijm aan de buitenkant van glazen of lege potjes enkele herfstbladeren. Laat ze wel eerst goed drogen. Zet in de glazen een (elektrisch) kaarsje en je zult verbaasd zijn over het warme licht dat het zal geven.

Er zijn natuurlijk nog veel meer geweldige decoraties te maken in de herfst, maar met deze tips kan je in ieder geval redelijk eenvoudig aan de slag, zonder dat je een geweldig kunstenaar hoeft te zijn of de meest ingewikkelde dingen in huis moet hebben. En daar hou ik – naast de herfst – ook heel erg van!

Hoe is jouw herfsttafel geworden?

5 tips voor de herfstvakantie

Back to blog

Maak je eigen 3D Papercraft model met een alles-in-één DIY pakket

DIY pakketten waarmee je volwassen en creatieve decoraties zelf kunt maken zijn lastig te vinden. Gelukkig zijn er mijn DIY pakketten voor 3D Papercraft modellen: precies wat je nodig hebt als je graag met je handen bezig bent of een creatieve hobby zoekt. Mijn missie is ook om je ontspannen aan de slag te laten gaan zodat je echt tot rust komt. Dat mijn DIY pakketten compleet met handige toolset zijn, is al een goed begin, niet waar? Enne... Ik verstuur ook nog helemaal gratis!