Over Volka

Volka Studio

Ik ben echt een papierliefhebber. Van kleins af aan heb ik altijd papier verzameld, geen snippertje kon (en kan) ik weggooien. Ik heb ook heel wat geld uitgegeven aan papier. Serieus geld! Aan kilo’s papier. Als ik een mooi kleurtje, structuurtje of patroontje zie, dan gaat het bijna ongemerkt mee naar huis. Wat er daarna mee gebeurt is niet te voorspellen. Meestal wordt het met zorg opgeborgen bij de andere stapels en vellen. De structuur, het patroon, de kleur sla ik automatisch op in mijn hoofd. Er start dan iets in mijn hersenen wat net zo lang blijft bewegen tot ik de juiste toepassing heb gevonden voor mijn nieuwste aanwinst. Er is altijd wel iets te bedenken waarvoor dat ene velletje gebruikt kan worden.

Het hoeft trouwens niet eens een duur betaald stuk papier te zijn. Zelfs van oude kranten, restjes behang of de Dikke van Dale die al jaren ongebruikt op de kast staat word ik blij. Op een of andere manier krijgt het bij mij altijd wel een bestemming. Oftewel, zonde om weg te gooien!

Recycle papier!

    

Ondertussen vind ik het best een dingetje dat er nogal wat papier door mijn handen gaat. Ik hou echt van papier maar in deze tijd moet je ook wel bewust kijken waar je het gebruik van papier zoveel mogelijk kunt beperken. Nu ben ik ‘gezegend’ met de eigenschap dat ik echt geen snipper weg kan gooien. Maar om mijn verzameling restjes en snippers niet extreem te laten groeien maak ik er weer nieuwe producten of nieuw papier van! Want wat is er leuker om mooie setjes ansichtkaarten of bijvoorbeeld kleine boekjes van het nieuwe papier te kunnen maken? Zo krijgt elke snipper bij mij een tweede leven. En daar word ik dan weer heel blij van.

En wat ik het liefste doe? Ik denk dat de beste omschrijving is: Jou laten beleven hoe mooi papier is!

Groetjes,
Christien


PS: Volka houdt van mooie dingen en deelt ze graag. In mijn winkel dan ook alleen producten die exclusief door of voor Volka zijn ontworpen. Mijn studio en het magazijn staan in Nederland (Huizen) en al mijn producten worden ook lokaal geproduceerd.

Vragen? Ik help je graag verder! Neem contact met mij op via info@volka.nl en ik laat binnen 24 uur wat van mij horen.

Maak je eigen 3D Papercraft model met een alles-in-één DIY pakket