Hoe haal je de lente in huis - 5 tips

Hoe haal je de lente in huis - 5 tips

Lente

Mensen die mij kennen weten dat ik iemand ben die dol is op de herfst en winter. Ik geniet altijd van de seizoenen die veranderen. Maar zelfs ik kan op een gegeven moment niet wachten om de lente te verwelkomen. Toen ik de weersvoorspellingen zag, kreeg ik spontaan zin om de regen over te slaan en de lente te omarmen

Maar wat maakt de lente nou zo geweldig?

Natuurlijk is het heerlijke weer een groot pluspunt, al is dat in Nederland niet altijd gegarandeerd. Voor mij is het vooral genieten van de nieuwe kleuren, het frisse groen en de tuin die weer tot leven komt. Ik werd laatst bijvoorbeeld blij van de fuchsia die in onze kelder overwintert en alweer nieuwe blaadjes krijgt. Het is alsof hij (of zij) helemaal klaar is voor een nieuw begin.

En dat is precies waar het om gaat, toch? Een frisse start, opruimen en vooruitkijken naar nieuwe dingen. Vooral in deze tijden verlangen we allemaal naar iets nieuws en spannends. Als je constant aan het jongleren bent om alles in leuk en balans te houden, dan begrijp ik heel goed dat je wilt roepen: "Nu ben ik aan de beurt!" Soms is het gewoon tijd voor iets anders en iets nieuws.

Nu ben ik aan de beurt!

Ik herken dit gevoel maar al te goed, daarom is het heerlijk om leuke dingen te plannen en bijvoorbeeld te beginnen aan een nieuwe hobby of project. Begin gewoon met het lakken van je teennagels en doe je favoriete slippertjes aan. Dat zet bij mij altijd gelijk het lentegevoel in gang. Vriezen je tenen er nog vanaf? Misschien heb je dan wat aan onderstaande tips! 

Volka Lente!

1. Bij het voorjaar hoort de grote schoonmaak. Lekker fris de lente in. Maar ook het interieur zelf kan wel een opfrisser gebruiken. En dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Doe nieuwe vrolijk gekleurde kussensloopjes om de kussens op je bank, zet een schaal met lekker geurende kaarsjes of een gezellige vaas met verse bloemen neer. Zo is je huis alvast klaar voor de lente.

Knutselpakket Vosje met Vlinder

2. Een leeg hoofd geeft ook een opgeruimd gevoel. En een hele goede manier om je hoofd leeg te maken is creatief bezig zijn. Maar ja wat ga je dan maken? Wie weet is Papercraften wel jouw nieuwe passie. En hoe passend bij de lente is dan dit knutselpakket met vosje die achter een vlindertje aan dartelt? Gelukkig is het echt niet moeilijk, iedereen kan het!

Picknickspulletjes

3. De zon komt in Nederland altijd onverwachts. En wat is er dan leuker om gezellig te gaan picknicken. Alleen op precies dat ene moment dat de zon schijnt kom je er achter dat spontaan picknicken vooral leuk is als je ook gelijk fijne picknickspulletjes uit je kast kunt pakken. Als je nu al de meest handige en zeker ook leukste bakjes, bordjes en bekers voor een geslaagde picknick inslaat, gaat dat jou niet meer gebeuren! Tip: neem eens een kijkje bij Bastaa, er is zoveel leuks te vinden voor een gezellige picknick dat je daar ongetwijfeld slaagt.

4. Het voorjaar is niet altijd een feest, zeker niet als het regent of als je last hebt van hooikoorts. Misschien dus een goed idee om een nieuwe hobby achter de hand te hebben voor die 'ik-blijf-lekker-binnen'-dag. Onze complete knutselpakketten zijn ideaal voor als je het liefst even niet naar buiten wilt maar wel een ‘nu-ben-ik-aan-de-beurt'-moment nodig hebt. En hoe leuk is dan het Coffee Break pakket met de DIY Koffie & Croissant? Perfect voor optimale me-time!

Button Art by Amanda

5. Als je toch aan het opruimen bent... Iedereen heeft wel zo’n bakje met reserve knoopjes. Je weet wel, zo'n bakje dat je al jaren aanvult maar waar eigenlijk nooit een knoopje van gebruikt wordt. Heb je dat niet? Knip dan de knoopjes van kleding die echt geen tweede ronde meer mee kan (ruimt ook gelijk op!). Teken op een mooi kleurtje karton een boomstam, plak de knoopjes er als bloesem op. Met jouw eigen Button Art heb jij de lente al in huis.

  Wat geeft jou het optimale gevoel van lente?

    

  Volg ons op Pinterest

  Back to blog

  Maak je eigen 3D Papercraft model met een alles-in-één DIY pakket

  DIY pakketten waarmee je volwassen en creatieve decoraties zelf kunt maken zijn lastig te vinden. Gelukkig zijn er mijn DIY pakketten voor 3D Papercraft modellen: precies wat je nodig hebt als je graag met je handen bezig bent of een creatieve hobby zoekt. Mijn missie is ook om je ontspannen aan de slag te laten gaan zodat je echt tot rust komt. Dat mijn DIY pakketten compleet met handige toolset zijn, is al een goed begin, niet waar? Enne... Ik verstuur ook nog helemaal gratis!