Stap voor stap – iedereen kan het!

Stap voor stap – iedereen kan het!

Toen iemand laatst tegen mij zei: “Die 3D Papercraft Modellen zien er echt heel tof uit, maar lijken mij ook echt heel moeilijk om te maken, daar ga ik niet eens aan beginnen”, was ik een beetje teleurgesteld. Hoezo moeilijk? Iedereen kan het! Echt iedereen. Haar antwoord was: “Ja ja, daar ben ik al eerder in getrapt: iedereen kan het!?”
 
Ja echt, iedereen die een schaar kan vasthouden, kan het. Iedereen die … 
Okee, natuurlijk, er zijn altijd mensen die het niet zal lukken. Er zijn ook mensen die nooit leren schaatsen. Daar is wat souplesse en behendigheid voor nodig en natuurlijk mooi glad ijs.
 
Dit is een hele andere tak van sport, die begint met de liefde voor papier. Als je van knutselen houdt, maar ook als je je eigenlijk nooit met Papercraften hebt bezig gehouden gaat het je lukken. 

Volka Knutselpaketten

Met onze complete knutselpakketten is het voor iedereen te doen en het is ook eenvoudiger dan het lijkt. Als je stap voor stap de (Nederlandse!) handleiding volgt, die vooral uit plaatjes bestaat, nummertje voor nummertje de vlakjes uitknipt of snijdt, dan wijst het zich helemaal vanzelf.

De truc zit m eigenlijk in het hebben van geduld. Geduldig snijden, geduldig het juiste nummertje zoeken en het allerbelangrijkste geduldig wachten tot de lijm zich goed heeft gehecht voor je naar het volgende stukje gaat.

Ook leuk om te lezen: Knutselen in de herfst
 

Want reken maar dat als je eenmaal de slag te pakken hebt je zo enthousiast wordt dat je maar door- en doorgaat. Zie het als een heerlijke doos met luxe bonbons. Je begint met eentje en dan is het zo verleidelijk om er nog eentje te nemen... Je kent het wel: Nog eentje dan!

Maar als je die doos te snel achter elkaar leegeet is de kans dat je misselijk achterblijft groot. Het lekkere en leuke is er dan wel af. Met deze papiermodellen is het eigenlijk net zo. Als je te snel denkt, okee, nog één stukje dan, dan kan het lastig gaan. Misselijk zal je er niet van worden, maar een mogelijke teleurstelling ligt dan wel op de loer.

Neem er dus gewoon de tijd voor: 

  1. Zet een lekker muziekje op
  2. Zorg voor je favoriete snacks of (niet te veel) lekkere bonbons
  3. Doe het stukje voor stukje: knippen, snijden, vouwen en vooral plakken
  4. Lijm niet te veel stukken tegelijk vast en laat ze tussendoor goed drogen

Het resultaat zal je echt voldoening geven!

Natuurlijk zijn sommige modellen ingewikkelder dan anderen. Zo zijn de Vosjes (Poolvos, Bruine Vos of Woestijnvos) en Olifanten beter om mee te beginnen dan bijvoorbeeld de Hertenkop en Silence. Maar laat je hier niet door weerhouden te kiezen voor jouw favoriete model. Zolang je bovenstaande in gedachten houdt, gaat het je lukken.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk alle papieren 3D modellen!

En dan is de keuze aan jou om er mee te pronken en te laten doorschemeren dat het echt een 'handmade piece of art' is. Of dat je eerlijk zal zijn omdat echt iedereen het kan...

 

Misschien vind je dit ook leuk: 10 tips voor een regenachtige dag »

Volg ons op Pinterest

Back to blog

Maak je eigen 3D Papercraft model met een alles-in-één DIY pakket

DIY pakketten waarmee je volwassen en creatieve decoraties zelf kunt maken zijn lastig te vinden. Gelukkig zijn er mijn DIY pakketten voor 3D Papercraft modellen: precies wat je nodig hebt als je graag met je handen bezig bent of een creatieve hobby zoekt. Mijn missie is ook om je ontspannen aan de slag te laten gaan zodat je echt tot rust komt. Dat mijn DIY pakketten compleet met handige toolset zijn, is al een goed begin, niet waar? Enne... Ik verstuur ook nog helemaal gratis!