10 Tips voor een regenachtige dag

10 Tips voor een regenachtige dag

In ons land schijnt niet elke dag de zon, sterker nog, het gebeurt regelmatig dat we worden getrakteerd op flinke buien. Een dagje overleef ik altijd wel, paar uurtjes scrollen op mijn telefoon, even Netflixen, ach, gelijk maar de 4 seizoenen van die nieuwe serie kijken. Tja, kan... Maar soms regent het meerdere dagen achter elkaar. En dan - zeker als ik vrij ben of vakantie heb - wil ik voorkomen dat ik mij ga vervelen. 

Maar hoe voorkom ik dan dat ik mij ga vervelen? Mijn hoofd zit gelukkig meestal vol met de meest uiteenlopende ideeën. Ik schrijf het tegenwoordig ook allemaal op in mijn boekje 'lijstjes voor altijd leuk & handig' (heerlijk om te doen trouwens!). Natuurlijk zijn het gekke, rare en soms onuitvoerbare lijstjes, maar heb met mijzelf afgesproken alles zonder belemmeringen op te schrijven, wat dus hele fijne lijstjes oplevert. En op een of andere manier heb ik daardoor altijd wel iets om te doen. Dus voor wie eens wat anders wil doen, deel ik 10 leuke tips voor als het buiten regent!  

Met deze tips ga je je bijna verheugen op een dagje regen!

1. Maak vast een moodboard van je nieuwe interieur voor als je de Staatsloterij wint.

2. Reis met Google Streetview naar Moddergat, daar schijnt altijd de zon. Mocht je toevallig in Moddergat wonen, Lutjebroek is ook leuk!

3D Venus Knutselen voor volwassenen

3. Begin met een nieuwe hobby! Bestel vandaag een compleet 3D Knutselpakket. Dan heb je 'm snel in huis. Want vergeet niet dat in ons landje de kans groot is dat het morgen weer regent...

4. Op een regenachtige dag is het natuurlijk geoorloofd jezelf op iets lekkers te trakteren. Bak zelf een heerlijke taart of haal een verwentaartje bij de bakker.

5. Even een frisse neus halen? Maak tussen de buien door close-up foto’s van bloemen of voorwerpen met regendruppels er op. Of laat je verrassen door wat je ziet in de spiegeling van een plas! 

6. Schilder dat leuke maar eigenlijk best saaie kastje met een mooie matte verf in 1 van deze trendy tinten. 

7. Maak zelf kaarten en doe ze op de bus. Leuke verrassing voor de ontvanger, want wie krijgt er tegenwoordig nog post? 

8. Nodig een vriend/vriendin uit, maak zelf popcorn (lees hier hoe eenvoudig dat is!) en kijk die ene film die jullie al 100 keer hebben gezien. 

9. Zet een lekker muziekje op, pak je favoriete snacks en - als je tip 3 hebt opgevolgd - start met knutselen van je 3D kunstwerk

En anders is dit het juiste moment om alsnog een kit te bestellen, dan kan je morgen beginnen.

10. Schrijf een lijstje met alle landen of steden die je ooit nog wilt bezoeken en vul dit aan met wanneer je er heen gaat, met wie en wat je moet doen om er ook echt te komen. 

Natuurlijk, 4-seizoenen van die nieuwe serie kijken kan uiteraard ook altijd, maar dan zou ik op 11 tips uit zijn gekomen... :) 

Heb jij nog tips voor mij voor een regenachtige dag? 

leuke dingen om te doen als het regent

Terug naar blog

Maak je eigen 3D Papercraft model met een alles-in-één DIY pakket

DIY pakketten waarmee je volwassen en creatieve decoraties zelf kunt maken zijn lastig te vinden. Gelukkig zijn er mijn DIY pakketten voor 3D Papercraft modellen: precies wat je nodig hebt als je graag met je handen bezig bent of een creatieve hobby zoekt. Mijn missie is ook om je ontspannen aan de slag te laten gaan zodat je echt tot rust komt. Dat mijn DIY pakketten compleet met handige toolset zijn, is al een goed begin, niet waar? Enne... Ik verstuur ook nog helemaal gratis!