Bij een goede film hoort popcorn
Dus wil je jouw filmavondje helemaal compleet maken, zorg voor een grote bak popcorn. Dit maak je heel makkelijk zelf.
Wat heb je nodig
- een zakje maïs
- een grote hoge pan met een passend deksel
- plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie, maïsolie of lijnzaadolie)
- wat suiker of zout
Aan de slag
- Leg 1 maïskorrel in de pan.
- Giet olie in de pan zodat de bodem geheel is bedekt, maar de maïskorrel nog net 'boven water' blijft.
- Strooi de rest van de maïskorrels in de pan zodat de bodem net bedekt is en er geen korrels op elkaar liggen.
- Zet de pan op een matig vuur, vergeet het deksel niet op de pan te doen!
- Als je de eerste maïskorrels hoort poffen, zet je het vuur gelijk laag. Schud de pan regelmatig om te vermijden dat de maïs verbrandt.
- Kijk niet onder het deksel, maar laat de maïs poffen tot het stil wordt.
- Zet dan het vuur volledig uit. Wacht nog twee minuutjes af tot de laatste korrels gepoft zijn.
- Schep de warme popcorn uit in een kom en bestrooi naar smaak met wat suiker of smaak. Eet smakelijk!
Ook leuk: 10 tips om te doen op een regenachtige dag »