Sinterklaas Surprises zonder Stress

Sinterklaas Surprises zonder Stress

Sinterklaas is voor de een de meest geweldige tijd van het jaar, voor de ander een donkere wolk die al maar groter wordt naarmate 5 december nadert. Bij mij begint de voorpret tegenwoordig al in augustus, zodra de eerste pepernoten in de supermarkt opduiken.

Dat doet mij ook altijd terugdenken aan de dag waarop mijn zorgvuldig uitgestippelde loopbaanplanning als een zeepbel uiteenspatte...
Op mijn 6e ging ik enthousiast op turnen, dat zou mij goed van pas komen in mijn carrière. Ik wist namelijk al op hele jonge leeftijd wat ik later wilde worden: knutselpiet. Dan mocht je de hele dag surprises maken! En om er zeker van te zijn dat mijn creaties heel afgeleverd zouden worden, was op turnen gaan een logische stap. Dan kon ik zelf de daken over, schoorstenen in en pakjes bezorgen.

Dromen over SInterklaas

8 jaar was ik toen mijn droom uiteenspatte! 

Ahhhh.... 
Het bestaan van mijn aanstaande werkgever werd namelijk zwaar in twijfel getrokken door mijn broer. Mijn toekomst was van het ene op het andere moment onzeker, knutselpiet worden bleek geen optie meer.

Hahaha, ja, ik lach er zelf ook nog zo vaak om. Maar hoe grappig is het om nu, jaren later, te ontdekken dat ik toch best dicht bij die droom ben gekomen? Het dagelijks werken met papier, nieuwe designs ontwikkelen en het zelf pakketten produceren voor de 3D modellen… Al zeg ik het zelf, eigenlijk best goed gelukt! En... de knutselpakketten van Volka zijn niet alleen heel leuk om als cadeau weg te geven.

Je kunt de papieren 3D modellen ook heel goed gebruiken als surprise!

Want hoe maak je een surprise van een paard voor jouw paardenmeisje? Je zus die zwanger is wil je verrassen met een lieve surprise zoals bijvoorbeeld het slapende beertje. Je nichtje - die gek is van eenhoorns - kan je echt blij maken met de unicorn, niet alleen een leuke surprise, maar echt een extra cadeau om op te hangen op haar slaapkamer.

Eenvoudige Sinterklaas Surprises

En zoals elk jaar vraagt je moeder voor sinterklaas een leuke kerstdecoratie… Wat dacht je van de hertenkop of Happy 2023 in het rood? Of gebruik de Golden 50 om je broer er vast aan te helpen herinneren dat hij toch echt binnenkort 50 wordt. Succes gegarandeerd!

Dus als jij diegene bent die echt slapeloze nachten krijgt zodra de dagen weer korter worden, lees vooral verder! Die sinterklaas-stress is namelijk helemaal niet nodig, want eigenlijk zijn al onze 3D knutselpakketten geschikt om als surprise gebruikt te worden. De luiaard voor je neef die van chillen zijn beroep heeft gemaakt, de kameleon voor je jobhoppende buurmeisje, de venus voor je beste vriendin die haar eerste huis heeft gekocht of voor jouw vader de olifanten omdat hij als een olifant in een porseleinkast de lievelingsvaas van je moeder heeft gebroken...

Iedereen kan het, jij ook!

Laat aan de onderkant van het model een paneel los of makkelijk te openen. Schrijft er duidelijk ‘hier openen’ bij, dan is jouw creativiteit niet voor niks geweest en blijft er ook nog een mooi extra cadeau over.

Natuurlijk kun je ook gewoon iemand een knutselpakket cadeau doen. Wil je dat dit jaar heel origineel doen? Pak dan het knutselpakket mooi in en schrijf er een passend gedicht bij, bijvoorbeeld:

Wat nu, alleen een cadeau dit jaar?
Dat spijt de Sint oprecht!
Want bij zijn knutselpiet kon hij ook al niet terecht.
Tja, veel te druk en zoveel te doen.
Al die pakjes en cadeautjes voor in de schoen.
Jouw surprise kreeg hij gewoon niet meer op tijd klaar.
Maar met deze DIY-Surprise komt het toch weer voor elkaar. 
Okee, je mag nu je cadeautje uitpakken!
Wenst de Sint je nog heel veel plezier met puzzelen en plakken.
PS: Natuurlijk wel benieuwd wat je er van vindt.
Stuur je een foto naar de Sint?

 

Hoop dat je nu niet meer wakker ligt van de Surprise Stress. Kan je nog wel wat tips kunnen gebruiken voor een gezellige pakjesavond? Lees dan 5 tips voor een geslaagde sinterklaasavond om het feest compleet te maken!

 

Misschien ook leuk om te lezen: Iedereen kan het »

Gemakkelijke surprises Sinterklaas

Back to blog

Maak je eigen 3D Papercraft model met een alles-in-één DIY pakket

DIY pakketten waarmee je volwassen en creatieve decoraties zelf kunt maken zijn lastig te vinden. Gelukkig zijn er mijn DIY pakketten voor 3D Papercraft modellen: precies wat je nodig hebt als je graag met je handen bezig bent of een creatieve hobby zoekt. Mijn missie is ook om je ontspannen aan de slag te laten gaan zodat je echt tot rust komt. Dat mijn DIY pakketten compleet met handige toolset zijn, is al een goed begin, niet waar? Enne... Ik verstuur ook nog helemaal gratis!