5 Tips voor een geslaagde Sinterklaasavond

5 Tips voor een geslaagde Sinterklaasavond

Voor je het weet is het weer 5 december, oftewel pakjesavond! Ik kijk er altijd naar uit. Jij ook? Met deze tips maak je het extra gezellig…

Zodra de klok naar de wintertijd is gezet begint het bij mij te kriebelen. Zou dat komen doordat het dan vroeg donker is, extra lange avonden en het gevoel lekker veel tijd te hebben om het feest van het jaar eens goed voor te bereiden.?

Maar ja, net zoals elk jaar glipt de tijd altijd weer door je vingers. Voor je het weet is de beste man al weer met zijn stoomboot aangekomen in Nederland en begint de tijd te dringen. Cadeautjes regelen, lootjes trekken, surprises maken... Ik geloof gelukkig nog altijd in de goedmaker dat ik onder druk het beste presteer. Maar elk jaar neem ik mij toch weer voor om eens wat eerder te beginnen. Meer tijd te nemen om het ook extra gezellig te maken op 5 december, want dat schiet er naast alles wat er al te regelen valt, vaak bij in. Herken je dat? 

Daarom deel ik graag mijn tips voor een geslaagde sinterklaasavond met jou. 

1. Zelf het paard van Sinterklaas maken. Iedereen kan het met dit 3D knutselpakket! Maak van een mooi rood lint of touw een halster en hang 'm in een knus hoekje. Met de gratis decoratie, Sintlichtjes (zie hieronder) en een grote schaal zelfgebakken pepernoten er bij kan het pakjesfeest beginnen. Natuurlijk kun je dit kant en klare knutselpakket ook gebruiken als Surprise. Of hoe leuk is het pakket als Sinterklaascadeau? Mooi gedicht er bij en jij bent er klaar voor!

Sinterklaas Decoratie

2. Versier je ramen met onze GRATIS Sinterklaas Decoratie. Bestel jij jouw favoriete 3D knutselpakket voor 1 december? Dan krijg je er gratis 12 leuke Sinterklaas huisjes bij om uit te snijden en je ramen mee te versieren. Je kunt ze ook in een vierkant vouwen, (elektrisch) waxinelichtje er in en je Sinterklaas sfeerlichtje is klaar. Wacht alleen niet te lang met bestellen want op = op!

Zelf pepernoten bakken

3. Zeg je Sinterklaas, bak je zelf pepernoten. Zo leuk om te doen en echt heel eenvoudig. Lees hier hoe je gemakkelijk een hele schaal vol bakt!

Sinterklaas Lichtjes

4. Maak het gezellig met sfeervolle Sinterklaaslichtjes! Knip dit sjabloon uit en plak ze op glazen potjes. Dep met een sponsje witte verf rondom het opgeplakte sjabloon. Niet te dik, het is leuk als het nog wat licht doorlaat. Knoop bovenaan een stoer touwtje of gezellig strikje om de opening heen en zet een (elektrisch) waxinelichtje in de pot. Zet de Sinterklaaslichtjes op een groot dienblad en strooi het dienblad vol met zelfgebakken pepernoten

Sinterklaas Dobbelspel

5. Sinterklaas draait natuurlijk om samen & gezelligheid. Hoe leuk is het dan het meest hilarische dobbelspel van het jaar te spelen? Met 2 à 3 cadeautjes per persoon, een dobbelsteen en goed gezelschap is succes gegarandeerd. En om het echt gezellig te houden kan je hier de spelregels downloaden! 😊

Er zijn natuurlijk nog veel meer ideeën voor een geslaagde 5 december, maar met deze tips kan je alvast gaan verheugen op een gezellige decembermaand. En nog een bonustip: pepernoten kan je heel goed een keer vooraf proefbakken... Ze zijn namelijk zo op!

Hoe is jouw sinterklaasavond geweest?

Volg ons op Pinterest

 

Terug naar blog

Maak je eigen 3D Papercraft model met een alles-in-één DIY pakket

DIY pakketten waarmee je volwassen en creatieve decoraties zelf kunt maken zijn lastig te vinden. Gelukkig zijn er mijn DIY pakketten voor 3D Papercraft modellen: precies wat je nodig hebt als je graag met je handen bezig bent of een creatieve hobby zoekt. Mijn missie is ook om je ontspannen aan de slag te laten gaan zodat je echt tot rust komt. Dat mijn DIY pakketten compleet met handige toolset zijn, is al een goed begin, niet waar? Enne... Ik verstuur ook nog helemaal gratis!