Zeg je Sinterklaas, bak je pepernoten!
Pepernoten zijn een typische sinterklaas lekkernij, maar ik kan ze het hele jaar wel eten. De allerlekkerste zijn de pepernoten die nog een beetje warm zijn als je ze van de bakplaat snoept. Het is ook echt leuk om zelf te doen en heel eenvoudig. Zeker als je het onderstaande recept van Laura’s Bakery gebruikt!
Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Sinterklaas surprises zonder stress »
Wat heb je nodig
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g donkerbruine basterdsuiker
- 100 g koude harde boter
- 6 eetlepels melk
- 4 theelepels speculaaskruiden
- snufje zout
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht)
- Meng het bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden en het zout.
- Snij de koude boter in blokjes en voeg dit samen met de melk bij de droge ingrediënten.
- Kneed er snel (eventueel met een keukenmachine) een samenhangend deeg van.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak balletjes van het deeg ter grootte van een knikker en verdeel deze over de bakplaat.
- Bak de pepernoten af in ongeveer 18 – 20 minuten.
- Even laten afkoelen en in een grote schaal op tafel zetten.
Eet smakelijk!