
Bij een goede film hoort popcorn
Dus wil je jouw filmavondje helemaal compleet maken, zorg voor een grote bak popcorn. Dit maak je heel makkelijk zelf.
Zelfgemaakte popcorn is een leuk alternatief voor snoep of chips. Bovendien is zelf popcorn maken écht niet moeilijk.
Wat heb je nodig
- een zakje maïs
- een grote hoge pan met een passend deksel
- plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie, maïsolie of lijnzaadolie)
- wat suiker of zout
Aan de slag
- Leg 1 maïskorrel in de pan.
- Giet olie in de pan zodat de bodem geheel is bedekt, maar de maïskorrel nog net 'boven water' blijft.
- Strooi de rest van de maïskorrels in de pan zodat de bodem net bedekt is en er geen korrels op elkaar liggen.
- Zet de pan op een matig vuur, vergeet het deksel niet op de pan te doen!
- Als je de eerste maïskorrels hoort poffen, zet je het vuur gelijk laag. Schud de pan regelmatig om te vermijden dat de maïs verbrandt.
- Kijk niet onder het deksel, maar laat de maïs poffen tot het stil wordt.
- Zet dan het vuur volledig uit. Wacht nog twee minuutjes af tot de laatste korrels gepoft zijn.
- Schep de warme popcorn uit in een kom en bestrooi naar smaak met wat suiker of smaak. Eet smakelijk!
Ook leuk: 10 tips om te doen op een regenachtige dag »