5 Tips voor Valentijnsdag

5 Tips voor Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Dit gaat al terug naar het jaar 496 toen de dag van de Heilige Valentijn werd uitgeroepen. Een dag waarop je je geheime liefde kon verrassen met een anoniem presentje in de hoop dat jouw Valentijn je liefde zou ontdekken en natuurlijk beantwoorden.

Zo heb ik dus ook eens maanden nodig gehad om erachter te komen van wie die Valentijnskaart toch was. Toen ik er eenmaal achter gekomen was, het bleek van een collega van mijn zusje te zijn, durfde ik haar niet meer op te halen van haar werk. We gingen elke donderdag samen lunchen bij haar werk om de hoek en dan liep ik altijd even binnen. Nooit geweten dat er iemand was die al een jaar lang de dagen aftelde tot het weer donderdag was…
Met heel veel moeite had hij het adres van mijn zus achterhaald (en dus dat van mij) en de stoute schoenen aangetrokken door mij een anonieme kaart te sturen. Vervolgens duurde het – voor hem ongetwijfeld – nog een eeuwigheid voor ik ontdekte dat hij de kaartschrijver was. Echt heel schattig, maar om een lang verhaal kort te maken, het is niks geworden tussen ons... :)

Tegenwoordig is Valentijnsdag volgens velen vooral iets dat door de commercie in stand wordt gehouden. Tuurlijk, iedereen speelt daar op in. Maar heel eerlijk, het is toch ook een heerlijk romantisch idee om de liefde te vieren?

Er zijn ook steeds meer mensen die op 14 februari een familielid of beste vriendin een kaartje sturen. Ik vind dat ook een heel mooi idee, gewoon even je liefde laten blijken voor een speciaal iemand in je leven!

En als je dan iets extra’s wilt doen naast dat bloemetje of kaartje, is een DIY cadeautje wel heel erg leuk om te geven. Iets waar je al je best voor doet en liefde in stopt kan alleen maar een succes worden, niet waar?

Dus, een kaartje sturen, zeker doen! Maar wat dacht je hiervan?

Valentijnsdag Gift Box

1. Hartjes Cadeaubox: Maak deze giftbox zelf en vul 'm met lekkere hartvormige koekjes, de lievelingssnack van jouw Valentijn of zelfgemaakte aardbeien bonbons (zie hieronder).

Valentijnsdag Bonbons maken

2. Aardbeien bonbons maken: Snijd de aardbeien doormidden en maak met een prikkertje 2 helften aan elkaar vast. Giet warme smeltchocolade er over en wacht tot deze goed hard is geworden. Haal dan voorzichtig het prikkertje er uit (niet vergeten hè!). Versier je zelfgemaakte bonbons met kant en klare taartdecoratie of maak glazuur van poedersuiker, water en een drupje rode kleurstof.

Valentijnsdag DIY cadeau

3. Extra lief! Wat is er leuker om naast een mooie bos bloemen wat extra liefde te geven? Deze rode hartjes maak je eenvoudig zelf met het DIY Knutselpakket. Strik er een wit lint omheen, schrijf een romantisch kaartje en jouw Valentijnsdag kan niet meer stuk.

Valentijnsdag Cadeau

4. Chocolademelkje? Schrijf met een permanente marker een lieve boodschap op een mok. Doe er een zakje kant en klare chocolademelk in en verpak nog wat mini marshmellows in cellofaanfolie.

Ook leuk om te lezen: 10 tips voor een regenachtige dag »

Valentijnsdag Cadeau inpakken

5. Liefdevol inpakken: Pak je cadeautje eerst in met rood papier. Snijd met een mesje in bruin kraftpapier hier en daar halve hartjes en vouw ze open. Pak daarna je cadeautje nogmaals in met dit bruine papier. Je kunt ook achter de hartjes een stukje rood glitterpapier plakken om jouw liefde nog meer te laten stralen. 

Wie ga jij verrassen op 14 februari?

 

Misschien ook leuk om te lezen: Stap voor stap – iedereen kan het »

 Volg ons op Pinterest

Terug naar blog

Maak je eigen 3D Papercraft model met een alles-in-één DIY pakket

DIY pakketten waarmee je volwassen en creatieve decoraties zelf kunt maken zijn lastig te vinden. Gelukkig zijn er mijn DIY pakketten voor 3D Papercraft modellen: precies wat je nodig hebt als je graag met je handen bezig bent of een creatieve hobby zoekt. Mijn missie is ook om je ontspannen aan de slag te laten gaan zodat je echt tot rust komt. Dat mijn DIY pakketten compleet met handige toolset zijn, is al een goed begin, niet waar? Enne... Ik verstuur ook nog helemaal gratis!