Meteen naar de content

Volg Volka!

Deze week: 🔥 GRATIS Toolset & GRATIS verzending 🔥

Deze week: 🔥 GRATIS verzending! 🔥

Deze week: 🔥 GRATIS Tools 🔥

Hoe haal je de lente in huis - 5 tips

Lente

Mensen die mij goed kennen weten dat ik enorm geniet van de herfst en winter. Maar zelfs bij mij komt ergens het moment dat ik hardop durf te zeggen dat ik wel zin heb in de lente. Toen ik de weersvoorspellingen zag overviel die gedachte mij zomaar… Sla die regen alsjeblieft over, doe mij maar lente!

Maar wat maakt de lente nou zo fijn om naar uit te kijken?

Natuurlijk het lekkere weer. Hoewel het begrip lente daar zeker geen garantie voor is in Nederland. Voor mij (als er dan toch geen echte winter meer komt) is het vooral het genieten van alle nieuwe kleuren, het frisse groen, de tuin die weer tot leven komt. Ik werd van de week dan ook heel blij van de fuchsia die in onze kelder staat te overwinteren en alweer nieuwe blaadjes krijgt. Hij (of zij) heeft echt alweer zin in een nieuw begin.

Nu ben ik aan de beurt!

Denk ook dat daar het over gaat: een frisse start, lekker opgeruimd aan de slag. Het oude jaar achterlaten en op naar nieuwe dingen. In deze tijden kan ik mij ook heel goed voorstellen dat je nog meer dan anders uitkijkt naar wat nieuws. Als je bijvoorbeeld continue aan het jongleren bent met kinderen die thuis zitten, het thuiswerken en alle andere maatregelen, snap ik dat je wilt roepen: "Nu ben ik aan de beurt!" Gewoon omdat je toe bent aan anders, anderen en anderst... :)

Ik herken dat maar al te goed, daarom is het zo heerlijk om leuke dingen te plannen en bijvoorbeeld aan een nieuwe hobby of project te beginnen. Start in ieder geval met je teennagels mooi lakken en doe je favoriete slippertjes aan. Dat zet bij mij altijd gelijk het lentegevoel in gang. Vriezen je tenen er nog vanaf? Misschien heb je dan wat aan onderstaande tips! 

Knutselpakket Vosje met Vlinder

1. Een leeg hoofd geeft ook een opgeruimd gevoel. En een hele goede manier om je hoofd leeg te maken is creatief bezig zijn. Maar ja wat ga je dan maken? Wie weet is Papercraften wel jouw nieuwe passie. En hoe passend bij de lente is dan dit knutselpakket met vosje die achter een vlindertje aan dartelt? Gelukkig is het echt niet moeilijk, iedereen kan het!

Volka Lente!

2. Bij het voorjaar hoorde vroeger onlosmakelijk de grote schoonmaak. Lekker fris de lente in. Maar ook het interieur zelf kan wel een opfrisser gebruiken. En dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Doe nieuwe kussensloopjes in vrolijke kleuren om je kussens op de bank, zet een schaal met lekker geurende kaarsjes of een gezellige vaas met verse bloemen neer. Zo is je huis alvast klaar voor de lente.

3. Het voorjaar is niet altijd en voor iedereen een feest, zeker niet als je last hebt van hooikoorts. Misschien dus een goed idee om een nieuwe hobby achter de hand te hebben. Onze complete knutselpakketten zijn ideaal voor als je het liefst even niet naar buiten wilt maar wel een ‘nu ben ik aan de beurt’ moment nodig hebt. En hoe leuk is dan het Coffee Break pakket met de DIY Koffie & Croissant? Perfect voor optimale me-time!

Picknickspulletjes

4. De zon komt in Nederland altijd onverwachts. En wat is er dan leuker om gezellig te gaan picknicken. Alleen op precies dat ene moment dat de zon schijnt kom je er achter dat spontaan picknicken vooral leuk is als je ook gelijk fijne picknickspulletjes uit je kast kunt pakken. Als je nu al de meest handige en zeker ook leukste bakjes, bordjes en bekers voor een geslaagde picknick inslaat, gaat dat jou niet meer gebeuren! Tip: neem eens een kijkje bij Bastaa, daar is zoveel leuks te vinden dat je daar ongetwijfeld slaagt.

Als de zon nog even op zich laat wachten: 10 tips voor een regenachtige dag »

Button Art by Amanda

5. Iedereen heeft wel zo’n bakje met reserve knoopjes. Je weet wel, zo'n bakje dat je al jaren aanvult maar waar eigenlijk nooit een knoopje van gebruikt wordt. Heb je dat niet? Als je dan toch lekker aan het opruimen bent, kun je knoopjes van kleding knippen die echt niet meer een tweede ronde meekunnen. Teken op een mooi kleurtje karton een boomstam, plak de knoopjes als bloesem er op en met jouw eigen Button Art heb jij de lente al in huis.

  Wat geeft jou het optimale gevoel van lente?

   

  Misschien ook leuk om te lezen: Wat heb je allemaal nodig om een 3D model te maken »

   

  Volg ons op Pinterest

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  GRATIS verzending

  Verzending binnen 48 uur

  30 dagen geld-terug garantie

  Veilig betalen