Hoe knutsel je zelf de leukste Moederdag cadeaus (ja, ook als volwassene!)

Hoe knutsel je zelf de leukste Moederdag cadeaus (ja, ook als volwassene!)

Moederdag wordt over de hele wereld gevierd, niet altijd op dezelfde dag, maar in heel veel landen is het wel dé dag om je moeder eens in het zonnetje te zetten.

Een 'lekker' ontbijtje (lees: net nog snotterige eieren, een beschuitje met heel veel hagelslag en lauwe thee) is ook internationaal vaak het begin van een verwendag voor moeders. En daar aan toegevoegd de zelfgemaakte cadeautjes. Wist je dat dat niet alleen in Nederland maar in landen over de hele wereld een gewoonte is?

Voor mij horen Moederdag en klei bij elkaar

Althans dat is de herinnering die ik er aan heb. Van die bruine zelf hardende kleuterschool klei. Ik zie gelijk weer mijn vis! Een vis met glimmende lovertjes als schubben erin gedrukt. Geen idee of dat een keer mijn moederdagcadeau is geweest, of dat mijn moeder jaren achter elkaar een vis heeft gekregen, maar die vis staat in mijn beleving helemaal voor Moederdag en zelfgemaakte cadeautjes. Ik moet het haar toch eens vragen!

Na die vis staan de zelfgemaakte cadeaus voor Moederdag wat minder helder op mijn netvlies. Ze waren er absoluut nog maar zeker is dat dat meer en meer op de achtergrond is verdwenen.

Moederdagcadeaus met veel Liefde

Eigenlijk best jammer! Want hoe leuk is het - ja ook als volwassene! - zelf een Moederdagcadeau te maken? Ik ben daar enorm voor. Niet even snel nog wat halen, maar zelf iets maken met liefde. Veel liefde! En dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Kijk maar eens naar onderstaande ideeën!

1. Hartje Cadeaubox » Maak deze giftbox zelf en vul 'm met lekkere hartvormige koekjes, de lievelingssnack van jouw moeder of zelfgemaakte aardbeien bonbons.

2. Maak van een metalen ring dit lieve cadeau. Zoek een mooie groene tak en maak deze vast aan een decoratiering. Die kun je over het algemeen gewoon bij hobbywinkels of winkels als de Action, Hema, Xenos, etc. vinden. Knip van karton kleine huisjes. Of hartjes of vogeltjes of ... Zorg in ieder geval dat je steeds 2 dezelfde vormpjes knipt zodat je deze aan twee kanten van een touwtje tegen elkaar kunt plakken. Knoop het touwtje met de huisjes of hartjes vast aan de ring. Heel eenvoudig maar hoe leuk is het resultaat!

3. Boekje met tegoedbonnen: Wil je echt een persoonlijk cadeau maken, maak dan een zelfgemaakt boekje met allerlei vouchers. Begin met een lijstje met leuke dingetjes om te doen of te geven. Dat kan een dagje sauna zijn, ergens koffie drinken met een taartje, maar denk ook aan bijvoorbeeld een tegoedbon voor een dikke knuffel, mee naar de verjaardag van oudtante Mies (waar jij minder blij van wordt maar je moeder van gaat genieten!) of een lekker lange strandwandeling. Knip van gekleurd karton kaartjes en schrijf er jouw ideeën op. Versier je tegoedbonnen met leuke kleurtjes en vormpjes. Knoop de coupons met een mooi lint of touwtje aan elkaar. 

4. Extra lief! Wat is er leuker om naast een mooie bos bloemen wat extra liefde te geven? Deze rode hartjes maak je eenvoudig zelf met het DIY Knutselpakket. Strik er een mooi lint omheen, schrijf een lief kaartje en jouw moederdag kan niet meer stuk. En of je de hartjes nou zelf in elkaar zet of ze (of een van de complete papercraft pakketten) cadeau geeft, het zal zeker worden gewaardeerd.

5. Maak een fotolijst met die speciale foto van jou en je moeder. Zoek een oude plank of stuk hout en schuur deze goed zodat er geen splinters meer aan zitten. Print dit sjabloon uit voor de letters en het hart. Leg de print op mooi wit of gekleurd karton, snij ze uit en plak ze op het hout. Lijm daarna een houten of metalen knijper op de plank om die geweldig lieve foto met jouw moeder vast te maken.

Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties! 
Ook als het een visje van klei is geworden :)

  

Knutselen voor moederdag

Back to blog

Maak je eigen 3D Papercraft model met een alles-in-één DIY pakket

DIY pakketten waarmee je volwassen en creatieve decoraties zelf kunt maken zijn lastig te vinden. Gelukkig zijn er mijn DIY pakketten voor 3D Papercraft modellen: precies wat je nodig hebt als je graag met je handen bezig bent of een creatieve hobby zoekt. Mijn missie is ook om je ontspannen aan de slag te laten gaan zodat je echt tot rust komt. Dat mijn DIY pakketten compleet met handige toolset zijn, is al een goed begin, niet waar? Enne... Ik verstuur ook nog helemaal gratis!